Torony-sztori

Az elköltözött kápolna

Soproni Múzeum - Az elköltözött kápolnaAz új városháza 1896-ra készült el. Hatalmas tömege miatt úgy döntöttek, hogy az épület még több „levegőt” kíván, ezért környezetében további épületeket bontottak le. Áldozatul esett az Előkapu teljes keleti házsora, köztük az itt álló, 1764-ben épített Nepomuki Szent János-kápolna is. Utóbbit sikerült megmenteni az utókor számára, mert bontásakor köveit beszámozták, majd 1899-ben a Lőverekben (a Villa soron) újra felállították.

Hírek

Múzeumlátogatás az ünnepek alatt

Soproni MúzeumDecember 24-én Szenteste 10 órakor nyit, és 14 óráig fogadja a látogatókat a Tűztorony, a Fabricius-ház, és a Storno-ház. 25-én zárva tartanak kiállítóhelyeink, december 26-án hétfőn leszünk újra nyitva 14-18 óráig (Tűztorony, Fabricius-ház, Storno-ház, Lábas-ház).

A két ünnep között (december 27-30.) az általános nyitvatartási rendünk érvényes. Szilveszter napján, december 31-én is ellátogathatnak hozzánk, 10-14 óráig tart nyitva a Tűztorony, a Fabricius-ház, a Storno-ház és a Lábas-ház. Január 1-jén múzeumunk valamennyi kiállítóhelye zárva tart, az általános nyitvatartási rendünk január 2-től érvényes.