Torony-sztori

Az időkapszula

Soproni Múzeum - Az időkapszulaAz 1681-ben készült torony csúcsdíszét 1969-ben, az akkori felújításkor leemelték helyéről, és másolattal pótolták. Az "L" betűben talált időkapszulába helyezett tárgyakat a másolatba visszahelyezték, és újabbakkal egészítették ki. 2012-ben ezek újra napvilágra kerültek, a sas alatti gömbben újabb, eddig nem ismert dokumentumokat is találtak, amiket 1899-ben, az akkori felújításkor helyeztek el. Valamennyi tárgyat visszatették és 2012-es emlékekkel gazdagították az időkapszula tartalmát.

Hírek

Múzeumlátogatás az ünnepek alatt

Soproni MúzeumDecember 24-én Szenteste 10 órakor nyit, és 14 óráig fogadja a látogatókat a Tűztorony, a Fabricius-ház, és a Storno-ház. 25-én zárva tartanak kiállítóhelyeink, december 26-án hétfőn leszünk újra nyitva 14-18 óráig (Tűztorony, Fabricius-ház, Storno-ház, Lábas-ház).

A két ünnep között (december 27-30.) az általános nyitvatartási rendünk érvényes. Szilveszter napján, december 31-én is ellátogathatnak hozzánk, 10-14 óráig tart nyitva a Tűztorony, a Fabricius-ház, a Storno-ház és a Lábas-ház. Január 1-jén múzeumunk valamennyi kiállítóhelye zárva tart, az általános nyitvatartási rendünk január 2-től érvényes.