Torony-sztori

A leghűségesebb város

Soproni Múzeum - A leghűségesebb városA nemzetgyűlés megalkotta az 1922. évi XXIX. törvénycikket a soproni népszavazás emlékének törvénybeiktatásáról. A törvényhozás azzal indokolta döntését, hogy a népszavazási terület lakossága „nyelvi és faji különbség nélkül az ezeréves magyar államhoz való tántoríthatatlan hűségéről tett bizonyságot”.

Hírek

Újdonság: Soproni Múzeumban is kaphatóak a Turista Érmék

Soproni MúzeumA fából faragott, sorszámmal ellátott Turista Érem egy kedves emléktárgy, amely bizonyítja, hogy a kalandvágyó turista személyesen is meglátogatta Magyarország valamely gyönyörű vidékét. A Soproni Múzeumhoz kötődő kétféle Turista Érmét a Tűztorony pénztárában 600 Ft-os áron vásárolhatják meg a látogatók.

A fából faragott emléktárgyak eredetileg Csehország északi részén, a festői Rýmařov városkában születtek. Az első korongok 1997-ben látták meg a napvilágot. Kezdetben csak néhány érem került a boltokba, ma már csak Csehországban ezernél is több sorszámozott korong kapható, melyekhez nyomtatott turistatérkép és motivációs gyűjtőjáték is kapcsolódik.

Magyarországon a sorszámmal ellátott érmék megtalálhatók a termálfürdőkben, a nagyobb folyók, tavak mellett, a várak, kastélyok, múzeumok pénztáraiban, a történelmi városok információs központjaiban, a környezeti és épített emlékek, nemzeti parkok, látogatható barlangok, állatkertek és számos egyéb turisztikailag érdekes hely környékén. A Turista Érmék az évente aktualizált térképpel karöltve nagyszerű kiindulópontot jelentenek az ország gyönyörű látnivalóinak felfedezéséhez. A Turista Érmék rendszere folyamatosan bővül.

A Turista Érmék valamennyi értékesítőhelyen egységesen 600 Ft-os áron kaphatók!

Soproni Múzeum